Wauw momenten! - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van Merle Maas - WaarBenJij.nu Wauw momenten! - Reisverslag uit Nelson, Nieuw Zeeland van Merle Maas - WaarBenJij.nu

Wauw momenten!

Door: Merle

Blijf op de hoogte en volg Merle

10 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Nelson

Kia ora!
Tijd lang niet geschreven... maar ik had het gewoon heel erg druk.
Ik zal in dit verslag een beschrijving geven van de afgelopen weken.

17/18/19 september:
Dit weekend had ik m'n 2e AFS-kamp. God wat was dat geweldig! Het was heel leuk om met mensen te zijn uit allemaal verschillende culturen. En omdat zij allemaal in het zelfde schuitje zitten was het heel erg fijn om met hen te praten over de gekke kiwi gewoontes enzo.
We hebben ook een aantal gesprekken die we toen hadden opgenomen en dan kunnen we het volgende kamp luisteren hoe slecht ons engels wel niet was en welke probleempjes enzo we toen hadden. We kwamen er ook achter dat iedereen het liedje 'vader Jocob' kenden dus dat hebben we gezongen in het: Groenlands,Ijslands,Italiaans,Turks, Zwitserlands,Frans,Spaans,Portugees en Nederlands. Wat ook wel grappig was: Er was ook een meisje uit Belgie die nederlands praten dus wij begonnen eerst in het Nederlands tegen elkaar te praten maar na 2 zinnen zeiden we al tegen elkaar: oke dit is veel te moeilijk zullen we in het Engels gaan praten? Engels was gewoon makkelijker dan Nederlands!! best wel Shocking!
De mensen op het kamp waren echt zo leuk en het voelden echt alsof ik ze al voor ages kenden! Ik ben ook door iedereen uitgenodigd om hen te bezoeken in NZ dus daar ga ik zeker gebruik van maken! We hebben zelfs al met de Europeanen afgesproken om een Europetrip te gaan doen haha!
Zondag was ik helemaaaaaaal gesloopt (we gingen elke dag pas na 3en slapen)

20 september: mocht ik een dagje thuisblijven van Marian(m'n hostmother)

21-September: afgesproken met een vriendin van school en 's avonds ben ik met m'n hostmother naar zumba gegaan... God wat was dat Hillarisch zeg.. we hebben ons echt dood gelachen!(voor de wat ouderen die geen idee hebben wat zumba is: je kan het ook vinden op youtube)

22 September: ben ik met Georgia and Marian naar een vriendin van Marian geweest die ons leerden hoe we ons mooi op konden maken.. het resuktaat was echt super mooi:)
's avonds kwamen er wat vrienden eten.

23 september:
Kia ora!
Tijd lang niet geschreven... maar ik had het gewoon heel erg druk.
Ik zal in dit verslag een beschrijving geven van de afgelopen weken.

17/18/19 september:
Zondag was ik helemaaaaaaal gesloopt (we gingen elke dag pas na 3en slapen)

20 september: mocht ik een dagje thuisblijven van Marian(m'n hostmother)

's avonds kwamen er wat vrienden eten.

23 september: Vandaag stond school echt in teken van Dance. We moesten oefenen en oefenen tot we er bijna bij neer vielen WANT... m'n eerste danshow was deze avond! Gelukkig ging the show super goed :D!

24 September: Na school kwam een vriend van mij Lisa,Claudia and me ophalen van school en zijn we eerst naar het winkelcentrum gegaan en zijn we daarna naar lisa's huis gegaan hebben daar een aantal leuke films gekeken en zijn we daarna een soort van 'uit' gegaan.

25 September: vandaag had ik m'n eerste Ball.Het begon allemaal al met de voorpet. Claudia kwam naar m'n huis en toen heeft ze m'n haar super mooi gemaakt (ze heeft daar een certificaat voor)terwijl ik een film aan het kijken was. Toen hebben we ons opgemaakt.Daarna werden we weggebracht in een prachtige Mustang. Jaaaaa dat was wel een mooi entre haha. Het was zoooo leuk!
Echt zoals je het in films ziet: prachtige zaal,heerlijke hapjes en drankjes, goeie DJ, jongens die de meisjes ten dans vragen, een fotograaf, wat een HEERLIJKHEID!

26 september:Vandaag had ik m'n eerste drama optreden. Het ging echt super goed!! na afloop kreeg ik ook allemaal complimentjes:) Daarna heb ik met claudia nog een films gekeken.

27 September:Hier ben ik met Marian, m'n nichtje en claudia naar een meer gegaan.. nou echt adembenemend!!!!

28 September: Geshopt en after that nog wat films gekeken.

29 September: M'n hostfather was jarig! Ik heb hem een fotolijst gegeven met een collage van foto's erin en een magneetje met de tekst: Family is like fudge: most sweet but with a few nuts!.

30 September:Naar Claudia geweest.

01 Oktober:met Lisa naar het winkelcentrum geweest om cadeautjes te kopen voor claudia's verjaardag.Daarna hadden we drama. After that gingen we met een vriend van drama,lisa en claudia een filmavond houden wat erg gezellig was.

02 Oktober: De volgende dag moest ik weer vroeg uit de veren (9 uur) omdat we op drama-dag gingen met m'n dramagroep. Wat was dat geweldig!!
wat heb ik allemaal gedaan:
- een aantal workshops drama
- gecanoed
-gepaintballt (al de jongens dachten.. ooooo die hebben we wel even maar mij krijg je niet zomaar om ver haha)
-geklommen
-leuke foto's gemaakt met de dramagroep
-onze dramashow opgevoerd voor de andere mensen.
's avonds hadden we een party met de dramagroep wat erg gezellig was. Helaas maar 2 uur geslapen.

03 Oktober: ik kwam om 12 uur 's middags thuis. Ik dacht 'ik ga even een uurtje slapen' helaas werd ik pas om 5 uur 's middags wakker en om 5 uur zouden ook de gasten komen voor het feestje in mijn huis. FIJN FIJN FIJN NOT! snel even opgefrist en toen begon het volgende feestje. Het was een erg gezellig feest helaas was ook dit feest niet vroeg afgelopen..

04: Vroeg uit de veren(9 uur) om samen met m'n hostfamily naar de malbouro sounds te gaan. Waaauw wat was het daar mooi zeg! zelfs IK wilden er wandelen:)

05/06-07: waar we naartoe gingen was een kinderkamp voor kinderen tussen de 7 en de 11 die het moeilijk hebben thuis. We deden daar met een groep jongeren allemaal leuke activiteiten om die kinderen een omvergetelijke week te geven.
We zongen liedjes,gingen kajakan,vissen,klimmen,gekke spelletjes,wandelen enz..
Het gaf me een heel fijn gevoel dat die kinderen een toptijd hadden en even al hun problemen konden vergeten. Het voelden heel goed om iets voor de medemens te doen zonder dat je er geld voor krijgt .. ik kreeg er wel veel liefde voor terug:).

08 Oktober: vertrokken weer opweg naar huis. Onderweg nog naar pelorusriver geweest.

09 Oktober: met 2 afsers op stap geweest. Daarna met een andere vriendin op stap geweest

vandaag: Naar claudia geweest. Ze had me heel mooi opgemaakt en allemaal mooie foto's van me gemaakt(ze wil later iets gaan doen met make-uppen en fotografie).

Morgen helaas weer naar school! Nog 5 weken en dan heb ik ZOMERVAKANTIE!!!

Lots of love!

• 10 Oktober 2010 - 07:17

Inge Marit:

Klinkt super!
    Have fun! =)
    liefs van een Ozzie haha!

• 10 Oktober 2010 - 09:15

Jose:

Woooow merle, Ik krijg er kippevel van!! Wat een fun en giga leuke ervaring doe je daar op. Wil je straks nog wel terug of krijgen ze dara het zelfde probleem als Henk en Leon10 met Carlos??!!
    Geniet geniet GENIET!!

• 10 Oktober 2010 - 09:15

Jose:

Geniet geniet GENIET!!

• 10 Oktober 2010 - 17:26

Eva:

Merle!!!
    Wat klinkt dat allemaal super!!! Echt leuk dat jullie zoveel aan drama en dans doen en natuurlijk alle feestjes en opmaken haha!
    Ben jaloers hoor! Klinkt allemaal geweldig!
    Zozo.. jij wilt lopen! En vissen, echte rauwdouwer hoor ik al:)
    Hier gaat het gewone leven door, maar heb net te horen gekregen dat ik de hoofdrol speel in onze schoolmusical!!! Speel donna(moeder) in mama mia:) heeel veel zin in!! Heb net vandaag auditie gedaan voor een nieuw orkest maar dat ging niet zo goed.. dat hoor ik volgende week. Best wel spannend!! maar heeeel erg veel plezier daar nog! Gaat wel lukken als ik dit zo hoor haha!
    Heeel veel liefs!! xxxxx

• 10 Oktober 2010 - 17:40

Henriette:

geweldig Merle,

wat een leuke ervaringen en mooie foto's. het ziet er allemaal erg gezellig en ontspannen uit. en... 9 uur uit bed is niet vroeg hoor ;-)
    dikke kus, Henriette

• 11 Oktober 2010 - 10:05

Je Vader:

...en maar zeggen dat je zomervakantie pas over 5 weken begint!!!!!
    Het is daar een grote vakantie volgens mij!!
    Laat het je maar lekker gebeuren Merle.
    Geniet met volle teugen.

• 11 Oktober 2010 - 10:07

Je Vader:

Geweldig toch voor op de moterkap van de mustang met je feestjurk in een uitdagende houding...
    Yeaaaaa

• 15 Oktober 2010 - 09:54

Oma En Opa:

Lieve Merle

Weer met veel plezier je "dagboek"gelezen en wat een leuke serie foto's ! Minstens 1 jurk
    was voor Oma helemaal nieuw !
    Zal je straks ook nog een mail sturen met een
    verslag van onze belevenissen o.a. "Beumer-weekend " en mijn verjaardag.
    Veel liefs uit Laren
    Opa